SOC 2

Ondersteuning bij implementatie

Een helpende hand bij de implementatie van SOC 2

Davinci werkt, naast innovatieve oplossingen die bijdragen aan een betere klantbeleving en samenleving, ook aan het verhogen van cyberveiligheid binnen diezelfde oplossingen. Waar het gaat om uitwisseling van data via verschillende platforms en partijen, zien wij bij veel partijen de behoefte aan assurance op het gebied van privacy en security. Davinci heeft meerdere organisaties bijgestaan in trajecten waar het verbeteren en inzichtelijk maken van maatregelen op dit vlak centraal stond. De consultants van Davinci hebben veel ervaring in het implementeren van risicoraamwerken en SOC 2.

Implementatie

Davinci begeleidt bij implementatie van SOC 2 in uw organisatie. De uitvoering wordt gedaan door de intern betrokkenen. Hoelang elke stap duurt, is volledig afhankelijk van de volwassenheid van de organisatie en de bestaande maatregelen. De inzet van intern betrokkenen bij de implementatie is echter een essentiële factor: dit verhoogt het draagvlak voor én de borging van de maatregelen. Door het leveren van ervaren projectleiders en consultants met inhoudelijke kennis van SOC 2-raamwerken en -projecten helpen we u op weg naar de toekomst. Wij hanteren de volgende stappen:

  • Optuigen van stuur- en projectgroep en selectie van IT-auditor
  • Risico-assessment, gebaseerd op het SOC 2-framework
  • Vaststellen mitigerende maatregelen en deze afstemmen met de IT-auditor
  • Implementatie van de maatregelen
  • Opstellen van het SOC 2-rapport
Whitepaper

SOC 2 implementeren – wat, waarom en hoe?

Een SOC 2 rapportage geeft jouw bedrijf een voorsprong in het verwerven van nieuwe klanten. Steeds vaker wordt een SOC 2 rapportage verwacht of zelfs geëist, zeker door partijen binnen de financiële dienstverlening. Wil je jouw bestaande en nieuwe klanten zekerheid geven over het feit dat je ‘aantoonbaar in control’ bent, implementeer dan SOC 2!

Download de whitepaper
  • Mark Leck, Managing Director Yellowtail Conclusion: "Dankzij de begeleiding van Davinci hebben we het traject soepel doorlopen en succesvol afgerond. De gestructureerde en heldere aanpak van Davinci tijdens de implementatie zorgde voor een soepel verloop van het traject, met een professionele en plezierige samenwerking. Van begin tot eind werden we volledig ondersteund door een vast proces, wat vanaf het begin een groot vertrouwen gaf in zowel de professionele aanpak van Davinci als het behalen van een positief resultaat."

Meer informatie of contact opnemen?

Heeft u begeleiding nodig bij de implementatie van SOC 2 in uw organisatie? Wij helpen u van begin tot eind. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact